Wandelen en fietsen

Wandel- en fietsmogelijkheden

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen. De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten. Kenmerkende heuvels zijn de Hellendoornse Berg, de Haarlerberg, de Holterberg en de Koningsbelt. De laatste is het hoogst en reikt tot 75 meter boven zeeniveau.  Het landschap is in een ver verleden gevormd door schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand.

Pieterpad

Het Pieterpad aan het lopen? Vakantiepark Hellendoorn ligt midden tussen de etappes 19 (Ommen- Hellendoorn) en 20 (Hellendoorn-Holten). Wat dacht u ervan om uw bungalow te huren voor een weekend, dan verder te wandelen?
Informeer naar de mogelijkheden. 

Het Pieterpad is een Lange-Afstands-Wandelroute (LAW). Een LAW is een wandeling die zich uitstrekt over een langere afstand (vanaf ca. 100km) en die niet rond gaat. Het begin en eindpunt van een LAW liggen dus niet bij elkaar. Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

Wandelnetwerk

Naast het fietsknooppunten systeem is er in de directie omgeving van het park voor de wandelliefhebbers het wandelnetwerk uitgezet. Voor u op pad gaat stippelt u met behulp van de wandelnetwerkkaart vast de route uit. Wandelschoenen aan en genieten van de mooie natuur!

Fietsknooppunten 

Met het fietsknooppunten systeem, zet u gemakkelijk de mooiste routes zelf uit. Onderweg kunt indien gewenst de route nog uitbreiden of inkorten. De knooppuntkaarten zijn te koop bij de receptie.

Maak je eigen fietsroute aan de hand van fietsknooppunten.

Routes en kaarten

Bij de receptie zijn diverse fiets en wandelkaarten verkrijgbaar. Maak het u zelf makkelijk met de fietsknooppunt kaart of die van het wandelnetwerk. Ook zijn er diverse reeds uitgezette routes beschikbaar. Voor de mountainbikers zijn er twee reeds uitgezette routes op de Sallandse Heuvelrug, deze beginnen op zo'n 300 meter van Vakantiepark Hellendoorn. 

Beleef de Sallandse Heuvelrug per fiets van Vakantiepark Hellendoorn. 44 / 33 / 13 km
Fietsroute Reggedal en Sallandse Heuvelrug.