Vakantiepark Hellendoorn
mountainbikes atb routes

Mountainbike / ATB routes

Mountainbiken direct vanuit Vakantiepark Hellendoorn

Wie van mountainbiken houdt, kan niet om de omgeving van Vakantiepark Hellendoorn heen. Ons park ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, waar twee prachtige, avontuurlijke mountainbike / ATB routes lopen.

Hellendoorn MTB-route (18km)

Deze route heeft de publieksprijs "De Gouden Schop 2022" gewonnen en is daarmee de beste MTB Trail op grond van onderhoud en rijervaring! Deze paarse route loopt direct langs het park en voert over een afstand van 18 kilometer over onverharde paden door bossen en heidevelden. Het parcours kent het voor Nederlandse begrippen ongekende aantal van 300 hoogtemeters. Deze paarse route kan vooral, na langdurige regenval, een zwaar traject zijn! Is 18 kilometer nog niet voldoende, kan kunt u deze route eenvoudig verlengen met de blauwe route door de Sallandse Heuvelrug!
 

Holterberg MTB-route (30km)

De blauwe route loopt door de Sallandse Heuvelrug en kent een afstand van 30 kilometer. Deze route brengt u via de Holterberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg terug naar Hellendoorn. Afwisseling gegarandeerd! Deze MTB-route tussen Holten en Nijverdal is ook aaneengesloten te rijden met bovenstaande paarse route (18 kilometer) in Hellendoorn.
 

Ontdek de omgeving: