Vakantiepark Hellendoorn
Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug

Ontdek de Sallandse Heuvelrug

Dynamisch landschap met markante heuvelrug en meanderende rivier.
Nationaal park De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten behoort tot een van de grootst aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Aan de oostzijde van deze stuwwal, die zo'n 150.000 jaar geleden is ontstaan, meandert de Overijsselse rivier, de Regge. Onlangs is de loop van deze rivier weer in oude glorie hersteld. De unieke combinatie van het Twents Reggedal aan de ene kant en De Sallandse Heuvelrug aan de andere kant zorgt voor een dynamisch landschap met ongekende mogelijkheden voor zowel natuurliefhebbers, recreanten en buitensporters.

 

Welkom op de Holterberg
De Holterberg vormt de zuidelijke kant van De Sallandse Heuvelrug. Bovenop de Holterberg vindt u een gezellig plein met verschillende horecagelegenheden, midgetgolf, een speeltuintje en Natuurdiorama Holterberg met het bos van Daantje Das.
Ook de indrukwekkende Canadese begraafplaats met informatiecentrum is vanaf hier goed bereikbaar.
De Holterberg, met voldoende parkeergelegenheden bovenop de berg, is tevens een ideaal vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
In het vernieuwde Buitencentrum Sallandse Heuvelrug kunt u alle informatie krijgen over de natuur, geologie en (cultuur)historie van dit unieke gebied. Naast Staatsbosbeheer vinden ook het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN), het Centrum voor Natuur en Milieu-educatie, Sterrenwacht Hellendoorn en het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug hier hun thuisbasis.
Het buitencentrum is tevens het vertrekpunt van diverse routes en de Heideslak. De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed te been zijn. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij op de mooie dingen in de natuur.

 

Ontdek de omgeving: