Dorpen en steden

Door het bruisende Nijverdal, het historische Hellendoorn, de ligging in het unieke cultuurlandschap van de Sallandse Heuvelrug en de Regge, de vele activiteiten en recreatieve- en verblijfsmogelijkheden maakt het dat wij niet voor niks zeggen: Hellendoorn Natuurijk Avontuurlijk!

Hellendoorn
Wilt u cultuur snuiven? Brengt u dan een bezoek aan het dorp Hellendoorn, het hele jaar door worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Veel van de negenhonderd jaar oude cultuur is door de eeuwen heen bewaard gebleven. De vele musea in het dorp getuigen hiervan.

Tourist info Hellendoorn

Nijverdal
Nijverdal heeft met haar rijke textielhistorie een centrum dat in de afgelopen jaren een ware metamorfose heeft ondergaan. Een gevarieerd winkelaanbod gecombineerd met horeca in alle soorten en maten.
De tarijke evenementen zoals de verschillende zomermarkten, de koopzondagen met brocante markten, de schaatsbaan in december maken dat Nijverdal een prima uitvalsbasis is voor een gezellig dagje winkelen!

Tourist info nijverdal

Heerlijk holten
Het dorp Holten, aan de voet van de Holterberg, is van oudsher een trekpleister voor toeristen en een ideale uitvalsbasis voor een dagje uit. In de dorpskern zijn verschillende terrasjes te vinden en regematig worden er activiteiten georganiseerd. In het kulturhus van Holten is de Tourist office te vinden waar u terecht kunt voor toeristische informatie.

Tourist info Holten

Stad Rijssen
Rijssen biedt een gevarieerd winkelaanbod. Ook historische huizen, het statige parkgebouw, de monumentale Schildkerk en het Rijssense museum valllen zeker op in Rijssen.
Aan de voet van de Rijsserberg is de historie te vinden in het Leemspoor. U kunt hier een rit maken met het treintje op het traject van een oud smalspoor. Ruim een eeuw geleden vervoerden de steenfabrieken hierover hun grondstoffen.

Tourist info Rijssen