Vakantiepark Hellendoorn
wandelroutes sallandse heuvelrug

Wandelen over de Sallandse Heuvelrug

Trek eropuit in de natuur van Salland!

De omgeving van Vakantiepark Hellendoorn is dé ideale uitvalsbasis voor een prachtige wandeling in de natuur. Ons vakantiepark ligt namelijk aan de voet van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug; een veelzijdig natuurgebied vol uitgestrekte bossen, bloeiende heidevelden en golvende heuvels zoals de Holterberg en de Koningsbelt. Dankzij het uitgebreide wandelnetwerk stippelt u zelf eenvoudig uw ideale route uit. Bij onze receptie zijn diverse wandelkaarten verkrijgbaar. Trek de wandelschoenen dus aan en geniet van de mooie natuur!

Wij lichten een aantal mooie routes voor u uit:

De Holterberg

Vanaf de Holterberg start een mooie route, deze leidt u onder andere langs het prachtige uitzichtpunt op de Holterberg en de indrukwekkende Canadese begraafplaats. Deze rondwandeling is ongeveer 9 kilometer en start vanaf busstation Holterberg.

Highlights van de Sallandse Heuvelrug:

  Heidevelden

  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug behoort tot een van de grootst aaneengesloten droge heidegebieden van Europa!

  Rivier de Regge

  Ontdek het Reggedal vanuit een fluisterbootje op rivier de Regge! Deze rivier stroomt aan de oostzijde van de Sallandse Heuvelrug.

  De Holterberg

  De Holterberg is hét vertrekpunt voor mooie wandeltochten. Bovenop deze heuvel vind u horecagelegenheden en Natuurdiorama Holterberg.

Archemerbergroute

Wandel over de onverharde wegen van de Archemerberg en de Lemelerberg! U heeft een prachtig uitzicht over de uitgestrekte heidevelden. Vrijwel het hele jaar loopt hier een schaapskudde rond van zo'n 150 schapen. Deze mooie route is ongeveer 12,5 kilometer.

Pieterpad

Het Pieterpad is een lange-afstandsroute tussen Groningen en Limburg. Vakantiepark Hellendoorn ligt tussen de etappes 10 (Ommen-Hellendoorn) en 11 (Hellendoorn-Holten). Deze etappes zijn ongeveer 16 kilometer lang en bieden prachtige vergezichten over de heuvels en de heidevelden.

Vakantie vieren op de Sallandse Heuvelrug

Ziet u uzelf al wandelen in deze prachtige omgeving? Ontdek dan de comfortabele bungalows van Vakantiepark Hellendoorn. Vanuit uw aangename vakantiehuis staat u zo in de bossen van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug om deze veelzijdige natuur te verkennen. Geniet van al het moois dat Overijssel te bieden heeft tijdens een wandelvakantie op de Sallandse Heuvelrug!