Vakantiepark Hellendoorn
fietsroutes hellendoorn

Mooie fietsroutes in Salland

Heerlijk fietsen nabij Hellendoorn

Maak schitterende fietstochten in de natuur tijdens uw verblijf bij Vakantiepark Hellendoorn! Ons gezellige vakantiepark ligt aan de voet van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug; een veelzijdige omgeving met een divers aanbod aan fietsroutes. Dankzij de uitgebreide knooppunten van Fietsnetwerk Twente stelt u eenvoudig uw ideale route samen. Ontdek bijvoorbeeld de Holterberg, rivier de Regge of het Pieterpad! Wij lichten een paar van de mooiste routes voor u uit:

Culinair Rondje Sallandse Heuvelrug

Combineer sportief bezig zijn en het bewonderen van prachtige natuur met heerlijke gerechten onderweg! Tijdens deze culinaire route van 44 kilometer komt u langs vier verschillende restaurants waar u kunt genieten van smakelijke streekgerechten.

Dit mag u niet missen:

  Natuurdiorama Holterberg

  In dit bijzondere natuurmuseum kan jong en oud spelenderwijs leren over de natuur en de dieren van de Sallandse Heuvelrug.

  Canadian War Cemetery

  Dit is een indrukwekkende militaire begraafplaats waar u alles te weten komt over de bevrijding van Overijssel en aan wie we dit te danken hebben.

  Sterrenwacht Hellendoorn

  Interessant telescoopcentrum met een mooie koepel en een prachtig planetarium waar u een reis door het universum kunt maken.

De Hellendoornse Waterroute

Deze route van 32 kilometer loopt langs meerdere wateren in Hellendoorn. Ontdek de schoonheid van rivier de Regge, het Overijssels Kanaal en de Boksloot tijdens deze waterrijke fietsroute.

Liberation Fietsroute

Beleef de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog tijdens deze route van 46,9 kilometer. Onderweg komt u vele bezienswaardigheden tegen zoals het Memory Oorlogs- en Vredesmuseum en de Canadian War Cemetery.

Genieten in de Sallandse natuur

Bent u echt even toe aan een fietsvakantie in de veelzijdige natuur van de Sallandse Heuvelrug? Verblijf dan in een ruime en aangename bungalow van Vakantiepark Hellendoorn! Onze vakantiehuizen liggen in een bosrijke omgeving aan de rand van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Vanaf hier kunt u gemakkelijk per fiets de omgeving vol heidevelden, bossen en heuvels verkennen. Komt u ook genieten van de schoonheid van de Sallandse Heuvelrug?