Uitstapjes met kinderen

De Flierefluiter: Kaartverkoop bij de receptie. U ontvangt 10% korting op de entreeprijs 

Kom spelen bij de Flierefluiter want bij de Flierefluiter kun je binnen en buiten spelen. Er zijn fantastische lange glijbanen, spannende klimtoestellen en een heuse skelterbaan op de speelzolder. 
Buiten is een survivalbaan, een doolhof en een waterspeeltuin. 
Als je doorloopt naar de kinderboerderij kun je aaien en knuffelen. Maar ook echt ponyrijden. Ohja, neem je zwemkleding mee want er is een buiten-zwembad.

Te veel om op te noemen dus kom zelf maar koekeloeren!! 

www.flierefluiter.nl


Wilgenweard

Avontuurlijk genieten. Een unieke locatie omringd door natuur vind je alles voor een gezellig uitje.
Aanbod: spelarrangementen zoals Wie is de Mol? of Expeditie Robinson, sportieve activiteiten binnen en buiten. Kano, suppen, mountainbiken en navigatietochten. 

Escape Room Overijssel
Er zijn twee geweldige escape rooms tot uw beschikking. De Bunker ademt de sfeer van de Tweede Wereld Oorlog en daarnaast is er de mysterieuze Gentlemen's room. En een spectaculaire ontsnappingstocht in het bos. Escape the Forest. Een outdoor variant op de escape room.

www.wilgenweard.nl 

www.escaperoomoverijssel.nl 

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in Salland is ruim, open en heel stil. De uitgestrekte heidevelden en bossen zijn ideaal om op de fiets of te voet te verkennen. In het Buitencentrum is onder andere een restaurant met open haard en terras, een expositieruimte, een telescoopruimte en planetarium en een winkel met leuke spullen. 
Bij het buitencentrum starten diverse uitgezette wandelingen en fietstochten.

Uw dagje uit begint binnen bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.
Een greep uit het aanbod: Kabouterpad, Speelbospad met Joep en Jonas, Dierenvriendjes pad, Hulpboswachter, paardentram, heideslak en nog veel meer.

In weekenden en vakanties worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. 
Voor informatie, data en aanmeldingen kijk op de site van het BuitenCentrum.

www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum

Dondertman

één grote beestenboel bij kinderboerderij dondertman. Er is genoeg te doen om je een middag te vermaken. Ga gezellig mee de dierenvoeren of leef je uit in één van de vele speeltuinen.
www.kb-dondertman.nl

Breng een bezoek aan Gerrit Valk's Bakkerij- en IJsmuseum. 
Er is een audiotour met diverse video's betreffende de historie van het ijs bereiden en de bakkerij.
In de koffiekamer kunt u iets te drinken en/of een lekkernij van onze bakkers bestellen.
Tijdens de officiele schoolvakanties ( 1 week meivkantie en 8 weken zomervakantie) is er op maandag t/m vrijdag om 14.00 uur een rondleiding door een gids met een bakdemonstratie door onze bakkers. Kinderen mogen dan helpen een broodje te bakken. 

www.bakkerij-ijsmuseum.nl

Museum De Laarman
In en buiten De Laarman is van alles te zien en te beleven.
Wil je weten hoe het voelt om een trekker te besturen? Op de graanzolder staat een veilige tractor en samen met boer Arie rijd jij door het (computer) landschap. 
Bij jij een echte boer of boerin en wil je een koe melken? Sterre, onze koe, blijft rustig staan terwijl jij je best doet om de melk uit de uier te melken.
Of maak je een mooie zandtekening op de zandtafel? 
Luttenberg bestaat dit jaar 700 jaar. Als cadeau is er een beweegroute door het bos aangelegd. Het is eenkorte wandeltocht en onderweg staan er allerlei toestellen om overheen te lopen, aan te hangen, op te springen of onder door te kruipen. 

Op de website www.delaarman.nl vind je alle informatie over de activiteiten.

Twente Decadente

Workshops voor volwassenen en kinderen, Winkel, Fair Trade, Tearoom, Terras, Ambacht, Interactieve productie, Vrije toegang!

www.twentedecadente.nl

Vanaf het moment dat u een kaartje koopt stapt u in een stukje spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Niet alleen reist u als bezoeker met onze historische stoomlocomotieven en rijtuigen tussen onze museumlocaties in Haaksbergen en Boekelo, ook in en rond onze museumlocaties is heel veel te zien.

Een echt eersteklas dagje uit!
www.museumbuurtspoorweg.nl

Dijkman Klompenatelier

Klompen maken Suf? Echt niet!!!!
Kom binnen in het Klompen-atelier. Een atelier waar het ambacht klompen op een leuke en interactieve manier wordt verteld.
Uw kinderen zullen versteld staan hoe vanuit een blok hout een klomp ontstaat. Verder vertelt Martin, tijdens deze 30 minuten demonstratie, van alles over zijn gemaakte klompen. 
Wat dacht je van een dames klomp met hak of een voetbalklomp met noppen. Voor de kinderen is er een leuke attentie. 

www.klompen.nl 

Dolfinarium
Ontdek de wondere waterwereld van heel dichtbij!
Betoverende dolfijnen, kolossale walrussen, brullende zeeleeuwen en hobbelende zeehonden: bij het dolfinarium dompel jij jezelf onder in de prachtige onderwaterwereld.
Na een dag vol avontuur is er ook volop speelplezier in een van de 4 speeltuin!

www.dolfinarium.nl 

Stalhouderij Vossenspan

Huifkarmogelijkheden, Paardrijden, Ponyrijden gaat u naar 't Vossenspan

www.vossenspan.nl