Aanraders

uitstapjes met kinderen


De Flierefluiter

De flierefluiter is een grote speeltuin met een kinderboerderij. Zowel binnen als buiten is er mogelijkheid om te spelen. Kinderen kunnen helemaal hun gang gaan hier en de ouders kunnen een lekker drankje op het terras nemen. laat je nette kleren thuis en trek je boeren outfit maar aan.

www.flierefluiter.nlHet natuurmuseum op de Sallandse Heuvelrug heeft een van de grootste collecties Europese diersoorten en laat meer dan 1000 dieren zien. Variërend van de grootste zangvogel van Nederland, tot de enige aap die voorkomt in Europa. Er zijn 11 prachtige levensgrote diorama’s te zien waarbij dieren in hun natuurlijke houding en leefomgeving staanu beleeft de natuur van dichtbij! Het hele jaar door zijn er bijzondere tentoonstellingen en voor alle kinderen is er een spannende speurtocht.

www.museumholterberg.nlDondertman

één grote beestenboel bij kinderboerderij dondertman. Er is genoeg te doen om je een middag te vermaken. Ga gezellig mee de dierenvoeren of leef je uit in één van de vele speeltuinen. Ook zijn er nog verschillende activiteiten zoals: Klootschieten, Natuurbingo, Dierenvoeren en speurtochten. Terwijl de kinderen zich uitlev

en, kunnen de ouders lekker rustig op het terras een hapje en een drankje nuttigen.
www.kb-dondertman.nlHet Bakkerij- en IJsmuseum is een verzameling van de in 1985 overleden Gerrit Valk en werd door een in 1986 opgerichte stichting tot museum gerealiseerd.In het museum vindt u op bijna 1000 m2 een indrukwekkende collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding.

Vanaf april 2016 is er voor de individuele bezoeker een uitleg door middel van een audiosysteem.
www.bakkerij-ijsmuseum.nl

 Het Memory Museum is toegankelijk voor jong en oud! Omdat er veel gezinnen een bezoek brengen aan het museum is er een speciaal programma voor kinderen uitgezet. Tijdens de schoolvakantiesworden er leerzame en vooral leuke workshops georganiseerd voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook is er een speciale belevingsroute. www.memorymuseum.nl 

Vanaf het moment dat u een kaartje koopt stapt u in een stukje spoorweggeschiedenis om te bewonderen én te beleven. Niet alleen reist u als bezoeker met onze historische stoomlocomotieven en rijtuigen tussen onze museumlocaties in Haaksbergen en Boekelo, ook in en rond onze museumlocaties is heel veel te zien.

Een echt eersteklas dagje uit!
www.museumbuurtspoorweg.nl